UTSTILLING/KONSERT

EKSPANSJON
EKSPANSJON

"STRUKTURER"

av Yvonne Rosten 

Utstilling av malerier laget av Yvonne Rosten - i denne utstillingene legger hun som vanlig stor vekt på strukturer. i tillegg har hun også brukt symboler, men denne gangen i et helt annet uttrykk. Hun jobber enklere og enda mer nonfigurativt enn før. Samtidig er det inni denne enkelheten intrikate strukturer som utfolder seg når du kommer nært og som, når du tar noen skritt tilbake sørger for en levende overflate også på avstand. Som alltid jobber hun med lyset og eksistensielle tema som handler om hvordan vi transformeres som menneske gjennom livet. Hvordan vi rammesetter oss selv og velger å se på verden og vår plass i den. Hvordan vi definerer oss selv og hvordan vi påvirkes av og påvirker det som kommer til oss i våre liv.

Gjennom begrensende trossystemer, samfunnets normer, konformitet, religioner, oppskrifter på hva som er rett eller galt - setter oss i en rammesom utelukkerandre muligheter enn akkurat det som passer inn i den aktuelle rammen/konteksten.

dette er ment å være et rom som inviterer en til å gå innover. En stille utstilling som lager rom til å kontemplere over livet. Rom til å tenke over hvilke rammer vi fungerer i og om vi lever i det livet vi egentlig vil. Eller kanskje mange finner ut at de lever et liv som andre forventer av dem at de skal men som ikke er rett for dem og deres intensjon i dette livet og ikke lar seg begrense av andres tanker om og for oss.

En klok hjerne sa en gang  " Du er født en orginal - ikke dø som en kopi"

Verden er et fattigere sted uten akkurat deg og ditt bidrag i den:) Vær sann mot deg selv, ellers kan du heller ikke være sann mot andre.

"FREKVENSER"

Denne delen av utstillingen handler om frekvenser. Om frekvenser som inter agerer med hverandre, både på det universelle og det mellommenneskelige plan. Dette kan være i form av radiobølger, gammabølger, tråløse nettverk, e-stoffer i mat, kjemikalier i luft, mat og vann. Det kan være "forurensede" tanker - som alle er energifrekvenser som er usynlige for øyet og påvirker våre liv. Disse er ikke alltid med på å fremme vårt potensial da de er med på å bryte ned vår biokemi som trenger å være i orden for at vi skal ha god helse og finne meningen med våre liv.  

Denne utstillingen handler også om bevissthet, som også er energifrekvenser, som hjelper oss å skrelle bort det som er uvesentlig i våre liv, hjelper oss å se vårt potensial, hjelper oss å fjerne det som hindrer oss i å se at vi er ett med alt som er.

Når vi har kontakt med disse deler av oss selv er vi en enorm ressurs og har uendelig med muligheter i våre liv.

Dette kommer tilsyne i denne utstillingen som sirkler i gull, sirkler som interagerer med hverandre, noen står i egen kraft, andre forsvinner i andres energifelt og mister seg selv, vet ikke hva som er deres og hva som er andres.

Alle bildene er forskjellige, selv om hele salen er fylt med malerier i gull og hvitt er de likevel forskjellige og signaliserer unike, forskjellige mønster som er like forskjellige som vi mennesker. I denne salen er det også et rom, som er omhyllet med gjennomsiktige gardiner, der su kan gå inn. Dette er en ønskebrønn.

"Vi er ubegrenset, skapende i vår dypeste eksistens. Ingen må noen gang få overbevise deg om noe annet enn at du er unik og har en spesiell plass på denne jorden. Din oppgave er bare å luke bort det som hindrer deg i å finne den"

KONSERT MED  RITA LOVISE HAUGSEGGEN 

Rita Lovise Haugseggen er en sanger- og låtskriver med sterkt særpreg. Hun har tatt seg tid til å utvikle et personlig musikalsk uttrykk i både stemme- og låtmateriale, og formidler sterke opplevelser og følelser gjennom spennende akkordprograsjoner, gjennomarbeidet lyrikk og sammenvevende melodiføring.

Publikums assosiasjoner strekker seg over et vidt spekter av ulike artister, blant annet Radka Toneff, Leonard Cohen, Nina Simone, Robert Plant, Melody Gardot, Grace Jones, Tori Amos, Judy Garland og Adele.

You sing with the heart of Tracy Chapman and the soul of Tom Waits.

(Paolo, Kristiansund 2011)

-Publikum opplever at dette er noe nytt, en sjanger og et uttrykk de aldri har hørt før, og det er fantastisk, sier artisten som i flere år nektet å analysere musikk av andre kunstnere for å la seg inspirere. -Jeg ønsket ikke å bli påvirket av andre artister, men å bruke tid på å finne MITT uttrykk, og det har jeg virkelig igjen for i dag, siden publikum opplever dette somnoe originalt, sier hun.

Fra og med august 2011 har Rita Lovise spilt seg rundt i store deler av Norge, og er blitt meget godt mottatt av både publikum og presse under sine turnèer. Fra og med februar 2012 legger hun ut på en fem måneder lang Norgesturnè med sang, gitar og kun eget låtmateriale. Turnèen avsluttes i Oslo i slutten av juni. For detaljert konsertinformasjon, se `konsertoversikt`.

Rita skal nå forføre sitt publikum på fredag 3. Februar Her på Mileperlen. 

Vil du vite mer om henne, eller høre på henne

FOTO; YVONNE ROSTEN

Del denne siden