.

GALLERI M SIN GJESTEKUNSTNER 2013

Galleri M (Mileperlen) hadde i år gleden av å vise en separatutstillig av  Ellen Henriette Havdal.

Ellen er interiørdesigner og driver L1 Design i Strandgata. Hun har en finger med i spillet på mange plasser som du sikkert har vært uten å vite at det er hun som har designet lokalet. Ellen er opprinnelig fra Trondheim, men har bodd de siste 30 år i Mo i Rana. 
Hun forteller om seg selv: 
”Jeg jobber med interiøroppdrag, hovedsakelig for større og mindre bedrifter, både i det offentlige og i det private næringsliv. Det at jeg begynte å lage bilder var en ren tilfeldighet. Jeg hadde et oppdrag hvor det var en stor hvit vegg, det var noen få dager igjen til åpning. Jeg stakk innom en malerforretning og ”plutselig” stod jeg i kjelleren hjemme og malte og lakkerte.”
”Jeg bruker akryl og billakk. Noen ganger legger jeg inn elementer med børstet rustfritt stål. F.eks har jeg lagt inn elementer i stål fra vegskilt i de bildene jeg har laget til noen vegstasjoner. I England får jeg tak i børstet rustfritt stål i forskjellige farger og med forskjellige mønster. Hadde noen oppdrag på Jernverkstomta i denne perioden, kanskje det er derfor jeg er litt ”hekta” på stål? ” 
”Flere og flere private ønsker å få laget store bilder i farger som passer til rommet det skal henge i, og ofte lager jeg bildegrupper som er satt sammen av flere lerret. Jeg vil også fremheve hvor viktig det er å ha nok og riktig lys på bilder. Et bilde med og uten lys er to forskjellige ting”
De fleste bildene Ellen lager, er laget spesielt til rommet eller bedriften. Hun tar utgangspunkt i farger, logo eller bedriftens virksomhet når hun velger farger og uttrykk. Ellen er opptatt av farger og fargekombinasjoner, og bruker ofte sterke farger. ”Jeg får inspirasjon og idéer til nye bilder hele tiden. Inspirasjon kan jeg få av å se en spesiell fargekombinasjon i et blad, en spesiell form i en reklame for biler, - når jeg går tur i skogen og ser lyset komme inn mellom trestammene på en spesiell måte, når jeg ser et spesielt mønster på en gammel pute … Bare det å jobbe med farger er en glede og inspirasjon i seg selv og når jeg har satt i gang er det er vanskelig å stoppe. Et bilde utvikler seg ofte til å bli helt annerledes enn planlagt, - slik som livet selv … ”

Del denne siden